בראוניז שוקולד ללא גלוטן עם בטטה וקמח טף

קמח טף הינו קמח נטול גלוטן עשיר בחלבון ובברזל.. אה-מה-מה, הוא לא פשוט לעבודה מפני שהוא גרגירי עד חולי כשאופים איתו ככה סתם…קמח סנוב.
בטטה מכילה אותו היטב והגרגיריות שלו נעלמת כשהם נפגשים.
לכל סיר יש מכסה אמרו חכמינו.
והבטטה עצמה מלאה ביתרונות : טובה למוח, לעור ולמעיים וכאן היא גם נותנת מרקם אוורירי לבראוניז וטעמה לא מורגש כלל. 
הבראוניז קיבל את אישור רבנות הילדים.

מצרכים לתבנית של 20 על 10:
1 בטטה גדולה אפויה (שאריות מארוחת ערב יום קודם: לנכס אחת ולהגיד שנגמר או להכין אחת אקסטרא)
2 ביצים
רבע כפית קנמון איכותי
קורט מלח הימלאיה
8-10 כפות מייפל אמיתי – תלוי במתיקות שרוצים
1 כפית תמצית וניל אורגנית
2 כפות שטוחות אבקת קקאו אורגני
2 כפות שמן זרעי ענבים או שמן זית
חופן שוקולד ציפס מריר או חצי חבילת שוקולד מריר איכותי 🍫מרוסקת על הרצפה (עם העטיפה כן…תחביב נהדר להעסקת ילדים)
שליש כוס קמח טף בהיר או כהה (מי שרוצה שאגלה לו איפה קונים קמח טף בחיפה בזול שיגיד אני)
1 כף אבקת אפייה ללא אלומיניום

הוראות הכנה:
מחממים תנור ל- 180 מעלות
מועכים בטטה 🍠 בקערה עם מזלג עד למחית חלקה ומערבבים לתוכה את כל שאר החומרים לפי סדר המצרכים.
לערבב כל מצרך עד שנטמע לחלוטין ורק אז את הבא אחריו.
לרפד תבנית אפיה עם שוליים, בנייר אפייה ולמזוג את הבלילה.

לאפות כ-30-35 דקות עד שקיסם יוצא יבש. לקרר, לחתוך לריבועים ולשמור בקופסא במקרר.
בראוניז נימוחים וטעימים עם מתיקות עדינה ואיים קטנים של שוקולד מריר 


2 תגובות

  • ויקי
    12 חודשים ago

    הי יקירה, איך מטבענים את הבראוניז בטטה?

    • שונית
      11 חודשים ago

      הי יקירה מתנצלת על העיכוב בתגובה. יכולה לנסות עם אבקת אפייה וחומץ תפוחים אורגני שתהיה תפיחה משמעותית יותר בשל העדר הביצים. יכולה גם להוסיף צ'יה מישרים במים קצת אבל לדעתי אין צורך בזכות הבטטה. נשיקות

השאר תגובה

פוסטים קשורים

בא לך שייק?

הצטרפו אל רשימת התפוצה שלי וקבלו מיד חוברת מתכוני שייקים שווים שיקפיצו לכם את הבוקר!