טורטיה של אורז בסמטי מלא ועדשים כתומות

דוסה טעימה של אורז מלא ועדשים כתומות
תחליף פשוט ומהיר ללחם כשר לפסח ולכל עונה.
.
דוסה היא סוג של לאפה
על בסיס אורז ועדשים.
היא אחלה סנדוויץ',
ואפשר להוסיף לה שלל אופציות לשדרוג, כי טעמה די ניטרלי.
מצרכים (ל-10 דוסות):
1 כוס (כ-200 גרם) אורז בסמטי מלא
1/2 כוס (כ-100 גרם) עדשים כתומות
כ-2 כוסות מים
מלח הימלאיה לפי הטעם
אופן הכנה:
שוטפים היטב אורז ועדשים,
ומשרים יחד במים למשך הלילה.
למחרת מסננים ומעבירים את האורז והעדשים לבלנדר חזק,
מוסיפים 1 כוס מים,
וטוחנים כמה דקות לבלילה חלקה.
ממשיכים להוסיף מים בהדרגה,
עד לקבלת מרקם של טחינה
(ממש כמו מרקם של קרפ).
יוצקים מצקת מהבלילה למחבת נון-סטיק בחום בינוני גבוה,
ללא שמן
ומשטחים כמו שמכינים קרפ ע"י תנועות מפרק שורש כף היד 🤙.
אפשר לעשותו ממש דק ע"י דילול המסה בעוד מים.
החלבון של האורז והעדשים יאחד את המסה לידי קרפ שקוף וגמיש.
מטגנים עד שהחלק התחתון מזהיב מעט וניתק בקלות מהמחבת.
הופכים, ממתינים כמה שניות נוספות,
ומעבירים לצלחת.
ממשיכים כך עם יתר הבלילה.
מורחים על הדוסה ממרח מלוח או מתוק, נגיד…נוטלה השם ירחם…
ומגלגלים או מקפלים.
את השאריות מקפיאים עם הפרדה של ניר אפיה כי אחרת הן נדבקות.
את מתכון הבסיס אפשר לגוון
עם הטעמים שאתם אוהבים:
לתבל עם תבלינים ארומטיים או עשבי תיבול או פשוט להשאיר אותה ככה, ניטרלית.
תהנו😋
 

השאר תגובה

פוסטים קשורים

בא לך שייק?

הצטרפו אל רשימת התפוצה שלי וקבלו מיד חוברת מתכוני שייקים שווים שיקפיצו לכם את הבוקר!