טורטיות קינואה וכוסמת ירוקה

טורטיות עדינות ומשביעות מדגנים נטולי גלוטן בריאים שמכילים חלבון.
תחליף נהדר ללחם רגיל ולמי שרגיש לגלוטן.  

מצרכים: 
1 כוס קינואה לבנה 
1 כוס כוסמת ירוקה
1 כפית מלח הימלאיה 
מים מסוננים

אופן ההכנה:
להשרות ללילה את הקינואה והכוסמת במים (אפשר כמובן להכפיל כמויות). 
מומלץ לשטוף את הקינואה לפני, כי היא נוטה להיות סבונית או להחליף את המים כל כמה שעות.
בבוקר למחרת: 
לסנן את הקינואה-כוסמת מהנוזלים  ולהעביר לבלנדר עם חצי גובה מים טריים.
לעבד למשחה חלקה ולהוסיף עוד כחצי כוס מים עד לסמיכות של בלילת פנקייק. 
ברגע זה אפשר להכין את הטורטיות ישר על מחבת נונסטיק איכותי, ללא שמן על המחבת. הקצוות של הטורטיה יראו סימן שניתן להפוך אותה כ – 2 דקות בכל צד.
אפשרות נוספת: להעביר את הבלילה לצנצנת סגורה ולמקרר ל2-3 ימים – שם יתסוס ויפתח פרביוטיקה טבעית. לאחר יומיים הטעם ישתנה לחמצמץ מעט אז קחו בחשבון. 
כדאי לשמור במקפיא את הטורטיות מופרדות זו מזו באמצעות ניר אפיה.
לשלוף לחימום מהיר בטוסטר אובן ממש לדקה. 
בתאבון!

השאר תגובה

פוסטים קשורים

בא לך שייק?

הצטרפו אל רשימת התפוצה שלי וקבלו מיד חוברת מתכוני שייקים שווים שיקפיצו לכם את הבוקר!