ממרח עלי שום ירוק וכוסברה ממכר

ממרח עלי שום ירוק וכוסברה שהייתי חייבת לנסות

עלי השום הירוק של ראשית העונה, לפני שהם מתייבשים, הם חרפרפים (הרבה פחות מחריף אש) ויום למחרת, נוצרת מתיקות נפלאה בממרח שמשלימה את הפיקנטיות. והכוסברה…הכוסברה משתלבת כאילו בלעדיה זה לא שלם…..וואי ממש הסבר של אייל שני :).
למי יש עניין עם כוסברה..אפשר להחליף בפטרוזילה אפשר גם בלי עלים נוספים מעבר לעלי השום.

רק בקשה קטנה, הצטיידו בשמן זית איכותי כי הטעם גם אם הוא ברקע מאוד נקבע ע"י איכות השמן וכך גם בריאותו של הממרח לגופינו.  כרגע השתמשתי בשמן זית בכבידה קרה ואיכותית של גלילי מזן קורטינה.

אז קדימה למתכון:

המצרכים:

4 ראשי שום ירוק עם העלים הארוכים

2-3 שיני שום מתוך שום ירוק אחד

צרור של כוסברה שטופה ומיובשת

חצי כוס של צנוברים או שילוב של צנוברים ושקדים קלופים

חצי כוס שמן זית (בהדרגה, לפי הצורך בעיבוד)

שלוק של חומץ תפוחים אורגני

מלח הימלאיה או מלח ים לפי הטעם

 

הוראות הכנה:

חתכו את עלי השום הירוק, מסיום ראשי השום עד הקצה, זרקו עלים יבשים אבל השאירו את כל האורך הירוק.
שטפו טוב, כי לעיתים יש שם קצת חול. יבשו במייבש חסה או נגבו.

את השקדים / הצנוברים קלו כמה דקות במחבת יבש עד צבע חום בהיר וריח של אגוזי. זהירות לא לשרוף.

במעבד מזון : טחנו את עלי השום הירוק, צרור הכוסברה הנקייה והיבשה, 2-3 שיני שום ירוק (שימו לב שאין צורך לקלף אותן יותר מדי,הקליפה עדיין רכה ואכילה) הצנוברים/ שקדים והוסיפו בהדרגה את שמן הזית עד שתראו שהכל הופך לממרח.
בהתחלה הוא קצת סיבי, אל דאגה, המשיכו לעבד עד שנעשה חלק יחסית.
הוסיפו מלח לפי טעם, הפעילו שוב את המעבד שהמלח יתערבב וימס ובסוף הוסיפו שלוק של חומץ תפוחים אורגני לאיזון טעמים.

אל תתפתו לגעת בממרח ביום שבו הכנתם. הכניסו למקרר ושכחו ממנו. ביום למחרת הוא יהיה נפלא!!!

בריאות.

השאר תגובה

פוסטים קשורים

בא לך שייק?

הצטרפו אל רשימת התפוצה שלי וקבלו מיד חוברת מתכוני שייקים שווים שיקפיצו לכם את הבוקר!