ממרח תרד גאורגי איספנחי

ממרח תרד גאורגי שפגשתי בטיול לגאורגיה

שנים שלא ידעתי איך להתחבר לתרד. להקפיץ? פשטידה? לא תמיד זרם לי כמו עלים אחרים. אולי זה עניין של אוכל מבית אבא או אמא

אז בטיול לגאורגיה התיישב לי הסלט הזה שהוא בעצם ממרח – בול!

יש בו כמה פאנצ'ים לבלוטות הטעם: חריפות של הרבה שום ופלפל חריף, שומניות עדינה שנובעת מאגוזי מלך טחונים למשחה וחמיצות אחרת מחומץ בן יין איכותי ומשילוב עם גרגירי הרימון שהם חלק בלתי נפרד מהסלט למרות שנראים שהם רק על תקן קישוט.

בגאורגיה גם מגישים את הממרח בתוך פרוסות חצילים או פשוט כמו בתמונה.

אז קדימה למתכון:

המצרכים:

צרור תרד גדול (תרד ניוזילנדי פחות ישתלב כאן, אבל כל סוג אחר של תרד יהיה מצוין) או חבילת בייבי תרד של שטראוס.

צרור כוסברה (חצי מכמות התרד) או פטרוזיליה

2  בצלים ירוקים כולל החלק הלבן

1 פלפל צילי אדום או ירוק חריף

5-6  שיני שום

חבילת אגוזי מלך לא קלויים איכותיים (100 גרם)

עד 1/4 כוס חומץ תפוחים אורגני או חומץ בן יין איכותי

¼ כוס גרגירי רימון לקישוט ולטעם

הוראות הכנה:

במחבת ללא שמן לאדות את התרד כ- 5 דקות

במעבד מזון : לטחון את כל החומרים יחד לממרח מלבד החומץ והמלח

להוסיף חומץ ומלח לפי הטעם

לפזר גרגירי רימון מעל – אי אפשר בלי!

בתאבון!

 

השאר תגובה

פוסטים קשורים

בא לך שייק?

הצטרפו אל רשימת התפוצה שלי וקבלו מיד חוברת מתכוני שייקים שווים שיקפיצו לכם את הבוקר!