רכיבים:
- כרובית שלמה עם עלים בבסיסה
- כף מלח
- ¼ כוס טחינה גולמית
- ¼ כוס מיץ לימון סחוט טרי
- ¼ כוס מים קרים
- ½ כפית כורכום
- ½ חוואיג' למרק
אופן ההכנה:
- מישרים את בסיס הכרובית כדי שתעמוד יציב על בסיסה אך לא להסיר את כל העלים שלה.
- ממלאים סיר האידוי במים עד החצי, מוסיפים כף מלח, מניחים את הכרובית בסיר עם הפרחים כלפי מטה ומאדים כ- 12 דקות (תלוי בגודל של הכרובית) עד שסכין הננעץ בגבעול קרוב לבסיס הכרובית נכנס בקלות. לא לאדות את הכרובית עד ריכוך מלא היא צריכה להיות נגיסה "אל-דנטה".
- להוציא את הכרובית ולשים במסננת או על קרש חיתוך להגיר מעט נוזלים.
- רוטב טחינה – שמים בקערה את הטחינה, חוואיג' למרק, מיץ לימון, כורכום ומערבבים. להוסיף מים קרים בהדרגה תוך כדי ערבוב – הטחינה צריכה לצאת דלילה אך לא מיימית.
- מניחים את הכרובית על בסיסה בתבנית עם נייר אפייה. יוצקים את הרוטב טחינה הדליל על הכרובית – לדאוג שהרוטב יכנס גם בין הפרחים אם אפשר.
- להכניס לתנור מקסימום מעלות, בגובה חצי מהתנור. ולאפות כ- 20 דקות. הכרובית מוכנה כאשר העלים די שרופים וקראנצ'ים והטחינה יבשה.
- אם אין סיר אידוי אפשר פשוט לבשל את הכרובית בסיר רגיל עם מים ומלח.
בתאבון!
המתכון הוכן בשיתוף פעולה עם מנה טבעונית