רול אורז ויאטנמי

 

רול אורז להיטי שמקבל הרבה מחמאות

#זה סתם נראה ארוך אבל זה די פשוט

מצרכים:
דפי אורז בקוטר 22 ס"מ
פלפל אדום
פלפל צהוב
גזר
מלפפון או קישוא כהה
נבטים סיניים
ולא לוותר על: אבוקדו ובצל ירוק – שני אלו מכילים את כל הטעמים והמרקמים יחד!

אופן ההכנה:
את כל הירקות לרצועות דקות: אני עושה את זה עם קולפן (מלבד האבוקדו להשאירו חתוך בקליפתו), ולקערת סלט + 2-3 כפות סויה Yamasa אמיתית וטעימה וללא חומרים משמרים ומזוייפים.
לתת לירקות לשרות שם בזמן הגלגולים וכך הרול טעים גם מבפנים!
קערה קצת יותר גדולה מדף האורז + מים ב- 90 מעלות מתמי 4.
למי שיכול לסבול מים כמעט רותחים, ההכנה מהירה:
להעביר מצד לצד את הדף במים החמיםםםם, לנער מעודפי המים ולהניח על קרש חיתוך: לא לדאוג אם הדף מרגיש קצת קשיח, הנוזלים של הירקות ועודפי המים ירככו אותו בדיוק למידה.

עכשיו לדמיין שדף האורז הוא אימוג'י של סמיילי:
לשים כף מהירקות באזור של החיוך של הסמיילי 😁 (להשתדל לקחת מכל מגוון הירקות) להוסיף  חתיכת אבוקדו מעל. את הסנטר לקפל מעל החיוך (הירקות), לחי ימין לכיוון האף, לחי שמאל לכיוון האף ולהמשיך לגלגל מסנטר למצח. (כמו עלי גפן וכו')

רוטב:
שאריות הסויה מקערת הסלט + עוד שלוק + 2 כפות מים ו-22 כפות מיץ לימון + שן שום כתושה ומעט בצל ירוק חתוף קטן.

קערת הקוקוס הנפלאה שלי עלתה 6 שקלים בסופר: קניתי קוקוס חום ושעיר, עשיתי בו חור עם חולץ פקקים, שתיתי את יין הקוקוס והטחתי את האגוז על הרצפה..הוצאתי את מלית בשר הקוקוס, שטפתי וייבשתי…ככה זה בג'ונגלים של ברזיל🌴

השאר תגובה

פוסטים קשורים

בא לך שייק?

הצטרפו אל רשימת התפוצה שלי וקבלו מיד חוברת מתכוני שייקים שווים שיקפיצו לכם את הבוקר!