דאל עדשים צהובות בחלב קוקוס

תערובת התבלינים גראם מסאלה – בתרגום מהינדי "תבלין חם" היא תערובת תבלינים יבשים, המשמשת במטבח ההודי. שילוב תבלינים לא חריף של תבלינים מחממים – מצויינת לסובלות מקור בחורף☃
ניתן למצוא אותה בחנויות מזרח ומערב חיפה או ב לגעת באוכל או בחנות קטנה ומקסימה ההודי – תבלינים
בחלקי הודו שונים תהיה התערובת שונה, לרוב היא תכיל כורכום, זרעי הל, זרעי כוסברה, קליפת קינמון, מסמרי ציפורן, זרעי כמון, גרגרי פלפל שחור, אגוז מוסקט, עלי דפנה ולעתים זרעי חרדל או זעפרן.

מצרכים:
1 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
אצבע של ג'ינג'ר קצוצה דק
2 כוסות עדשים צהובות (או כתומות)
1 כוס חלב קוקוס (מומלץ של AroyD ללא חומרים משמרים)
1 כפית גראם מסאלה, ½ כפית כורכום, 1 כפית כמון, ½ כפית מלח ים טבעי (אפשר להוסיף חצי פלפל צ'ילי אדום קצוץ דק, למי שאוהבת חריף)
1חבילת רכז עגבניות קטנה (אני מאוהבת ברכז של MUTTI )
כ- 3 כוסות מים

אופן ההכנה:
במחבת לטגן עם מעט שמן זית בצל קצוץ.
כשמתחיל להשחים להוסיף 2 שיני שום קצוצות ואצבע של ג'ינג'ר קצוצה דק.
להוסיף 2 כוסות עדשים צהובות (או כתומות)
1 כוס חלב קוקוס (מומלץ של AroyD ללא חומרים משמרים)
1 כפית גראם מסאלה, ½ כפית כורכום, 1 כפית כמון, 1/22 כפית מלח ים טבעי (אפשר להוסיף חצי פלפל צ'ילי אדום קצוץ דק, למי שאוהבת חריף)
1חבילת רכז עגבניות קטנה (אני מאוהבת ברכז של MUTTI )
מוסיפים מים לכיסוי ועוד 3 ס"מ מעל (כ- 3 כוסות מים) ומבשלים כחצי שעה על אש נמוכה עד שהעדשים רכות. טועמים, מתקנים טעמים או מוסיפים עוד נוזלים אם צריך.
את התבשיל מגישים חם על אורז בשמטי (אורז לבן בעל ערך גליקמי נמוך בזכות מבנה הגרגיר) או קינואה וסלט ירוק ליד 🌿
בתאבון!

2 תגובות

  • ורה
    שנה 1 ago

    הדאל שלך מהמם!! מכינה אותו כל פעם מחדש

השאר תגובה

פוסטים קשורים

בא לך שייק?

הצטרפו אל רשימת התפוצה שלי וקבלו מיד חוברת מתכוני שייקים שווים שיקפיצו לכם את הבוקר!