חומוס בייתי קל וטעים

פעם בשבוע יש לנו מנהג קבוע של מנת חומוס טרייה וחמה עם גרגרים ופטריות יער מוקפצות.
זה טעים, זה בריא וכל מנה מהצומח, מורידה את מדדי הדלקת בגוף ופותחת סתימות בעורקים.  אחרי שמכינים פעם אחת בבית…מתאהבים.
המנה הינה מקור חלבוני נהדר ולא רק בגלל הקטניה אלא גם בזכות הפטריות שיש בהן כ-20% חלבון ופטריות יער או שיטאקה, שימאגי ושכאלו – מהוות גם מרפא למעיים ולמערכת החיסון. 

החומוס שלי הוא מאסכולת החומוס החם והחמצמץ יותר. אבל הטעמים נתונים לגיוון כעוות לשונכם.
אני בדרך כלל מכינה אותו לפי העין, אבל טרחתי פה למדוד בשבילכם אז אל תייבשו…תכינו ודווחו. 

החומוס שלי 

מצרכים ל כ- 600 גרם חומוס מוכן (מנה משפחתית הוגנת): 

מתחילים יום לפני להשרות 500 גרם חומוס יבש במים מסוננים.
מבשלים אותו ביום למחרת עם מים מסוננים חדשים (לכסות + עוד כ2 ס"מ מעל) בסיר לחץ כ- 45 דקות לריכוך מלא.
אפשר גם בסיר רגיל…it might take a while
את השארית מקפיאים בצנצנת (לא למלא אותה עד הסוף) לפעם הבאה. 
530 גרם גרגירי חומוס מבושל = 3 כוסות (כוס של 230 מ"ל) 
מיץ מחצי לימון עד לימון שלם (להתחיל בחצי ולהתקדם לפי הטעם האישי)
1 שן שום טריה. לפעמים אני משתמשמת בכפית שטוחה של שום יבש אורגני (להשיג בחנויות טבע)
1 כפית שטוחה של אבקת כמון 
3 כפות טחינה גולמית (מאוהבת לאחרונה בטחינת הר ברכה)
1+1/2 כפית שטוחה מלח הימלאיה או מלח ים טבעי
8 עד 10 כפות נוזלי בישול של החומוס = כ-70 מ"ל נוזלי חומוס (שוב פעם להתחיל בכמה כפות ולהתקדם משם, כדי לשלוט בדלילות החומוס) 
*חומוס סמיך מדי הוא מאוד כבד לאכילה, אז לא לחשוש להוסיף נוזלים..שוב, רק בהדרגה.

אופן ההכנה:
להכניס את כל המצרכים למעבד מזון (מג'ימיקס)
לעבד למשחה חלקה כ- 5 דקות טובות, בהן נעצור כמה פעמים לטעום: האם צריך עוד חמיצות? מלח? נוזלים? 
לקראת העיבוד האחרון, אני אוהבת להוסיף זרזיף של שמן זית איכותי וארומתי. מאוהבת בבית בד גלילי כרגע בזן קורטינה. דברו איתי עוד 3 חודשים כשאעבור לזן פיקואל.

לפטריות המוקפצות:
2 סלסלאות של פטריות חתוכות: יער, שימג'י, שיטאקה, פורטבלו טריות
1 בצל סגול גדול חתוך לטבעות
לטגן את הבצל טיגון בריא (במחבת יבש אם הבצל קודם וכשמתחיל להשחים, להוסיף מים רותחים).
להוסיף את הפטריות חתוכות.  
להוסיף לפי הטעם עד 4 כפות סויה איכותית + עד 4 כפות רוטב בלסמי איכותי. מליחות וחמיצות.
כשמסיימים במחבת, מוסיפים קצת שמן זית לברק ולטעם.

להגיש בצלחת שטוחה, לעטר באבקת סומאק, גרגרים שלמים, פטריות מוקפצות ושמן זית נהדר.
לנגב עם ירקות קראנצ'יים כמו: שומר מפורק לסירות, בצל סגול, רבעי כרוב, פלפל אדום, גבעולי סלרי ועוד…וטוב נו גם פיתת כוסמין. יאללה בסדר.

בתאבון ושנ"צ נעים אחרי.

השאר תגובה

פוסטים קשורים

בא לך שייק?

הצטרפו אל רשימת התפוצה שלי וקבלו מיד חוברת מתכוני שייקים שווים שיקפיצו לכם את הבוקר!