לביבות בטטה וקמח טף

לביבות בטטה וקמח טף / קמח חומוס / קמח עדשים
על בסיס לביבות הבטטה האגדיות של "אורנה ואלה".

חומרים:
2 בטטות אפויות
1 ביצה
1/2 כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום (לא חובה)
כ- 2.5 כפות קמח טף (או כוסמין מלא)
מעט מלח
קורט אגוז מוסקט או קינמון
שמן זית להברשה או בתרסיס

אופן ההכנה:
מרוקנים את תוכן הבטטות האפויות לתוך קערה. מועכים עם מזלג, מוסיפים ביצה אחת ומערבבים , מוסיפים את קמח הטף ואבקת אפיה ומעט מלח, אגוז מוסקט או פלפל לבן.
עם כף, יוצקים תלוליות על נייר האפייה ומשטחים עם גב הכף.
עם מברשת או תרסיס מורחים מעל מעט שמן זית.
אופים בתנור בחום בינוני גבוה 200 מעלות בין 15 ל- 20 דקות להתייצבות והזהבה.
לקרר מעט ולהגיש עם טחינה או יוגורט איכותי.

קמח טף?
נטול גלוטן, עשיר בחלבון, זן של דוחן, יש בו הרבה ברזל, אבל…קמח לא קל לעבודה.
בטטה מכילה אותו מצויין אחרת הוא גרגירי עד חולי. אפשר בהחלט להחליף בקמח חומוס או עדשים או כוסמין לגרסא גלוטנית.


בתאבון!

השאר תגובה

פוסטים קשורים

בא לך שייק?

הצטרפו אל רשימת התפוצה שלי וקבלו מיד חוברת מתכוני שייקים שווים שיקפיצו לכם את הבוקר!