לחמניות קינואה-כוסמת לפסח

יודעת, הלוק הלבנבן שלי מטעה…
ועולי ברית המועצות לשעבר, פונים אלי ברוסית ברחוב,
אבל שתדעו שאני ספרדיה משני הצדדים ועל כן המתכון הזה הוא רק לי ולאחיי הספרדים,
אז אשכנזים התרחקו מהמסך לכמה דקות😆😅

לחמניות אווריריות לפסח מקינואה-כוסמת וזרעי פסיליום שגם יעזרו לכם עם היציאות…מצריים! 
נטולות גלוטן מהסוג הבריא, עשויות מדגנים עשירים בחלבון וטובות גם לימי חול.
רק תנאי אחד: להכין טרי או להקפיא מיד ולחמם בסמוך להגשה

מצרכים: 
1 כוס קינואה לבנה 
1 כוס כוסמת ירוקה
1 כפית גדושה של זרעי פסיליום (ניתן להשיגם בחנויות טבע או בiherb – זרעים מצמח הלחך כשמו כן הוא הוא עוזר למקרי עצירות)
1 כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום
1/2 כפית מלח הימלאיה 
תבלינים או שומשום או זרעונים וכו' לפי החשק

אופן ההכנה:
להשרות ללילה את הקינואה והכוסמת. 
מומלץ לשטוף את הקינואה לפני, כי היא נוטה להיות סבונית. 
בבוקר למחרת: לחמם תנור ל180 מעלות, 
לסנן את הקינואה-כוסמת ולהעביר לבלנדר עם חצי גובה מים טריים.
לעבד למשחה חלקה ולהוסיף עוד כחצי כוס מים עד לסמיכות של בלילת פנקייק. 
להוסיף מלח ואבקת אפייה – לבלנדר עוד חצי דקה,
להעביר לקערה ולהוסיף את זרעי הפסיליום ולערבב היטב.
למזוג לקעריות של מאפינס או סיליקון משומנות
לאפות כ- 15-18 דקות – עד קיסם שננעץ ויוצא נקי
לצנן ולחלץ מהתבנית.
להגיש מיד או להקפיא

בתאבון ושיהיה חג שמח וכשר גם לאשכנזים שבינינו 😍

השאר תגובה

פוסטים קשורים

בא לך שייק?

הצטרפו אל רשימת התפוצה שלי וקבלו מיד חוברת מתכוני שייקים שווים שיקפיצו לכם את הבוקר!