מרק עדשים כתומות מהיר ובריא

מתכון מהיר למרק פשוט אבל עם טעם של עוד.
מנחם ומחמם שמספק חלבון איכותי מהצומח. 

מצרכים:

1 בצל לבן או סגול או שניהם
1 כרישה  (לא חובה)
2 גזרים
3 גבעולי סלרי
3 שיני שום
שמן זית 
חבילה של עדשים כתומות שטופות
מים לפי 3 כוסות על כוס עדשים
תבלינים כמו חוואיג' למרק או פמפקינג ספייס או פשוט מלח ופלפל

אופן ההכנה: 

טיגון בריא (במחבת נונסטיק יבשה ומעט מים כשמתקרמל) של השילוש הקדוש: בצלים, כרישה, גזר, סלרי קצוצים עד שמתקרמלים מעט
להוסיף 3 שיני שום קצוץ ולטגן עוד מעט
לסיים עם מעט שמנ"ז להוריד מהאש.
להוסיף עדשים כתומות ומים לכיסוי ועוד – חבילה לפחות תלוי בגודל הסיר
להרתיח ולבשל על אש נמוכה כשעה
אם נוצר קצף למעלה לסלקו עם כף
התיבול: פה יש כף חוואיג' למרק וכף pumpkin spice שזאת תערובת נהדרת שמכילה קינמון, ציפורן, מוסקט וג'ינג'ר. אבל ממש לא חייב.
מלח הימלאיה ופלפל שחור לפי הטעם
המרק טעים יותר ביום למחרת.
תהנו ובתאבון!