פעם בשבוע יש לנו מנהג קבוע של מנת חומוס טרייה וחמה, עם גרגרים ופטריות יער מוקפצות.
זה טעים, זה בריא וכל מנה מהצומח, מורידה את מדדי הדלקת בגוף ופותחת סתימות בעורקים. אחרי שמכינים פעם אחת בבית… מתאהבים.
המנה הינה מקור חלבוני נהדר ולא רק בגלל הקטנייה, אלא גם בזכות הפטריות שיש בהן כ-20% חלבון. פטריות יער או שיטאקה, שימאגי ושכאלו – מהוות גם מרפא למעיים ולמערכת החיסון.
החומוס שלי הוא מאסכולת החומוס החם והחמצמץ יותר. אבל הטעמים נתונים לגיוון כאוות לשונכם. אני בדרך כלל מכינה אותו לפי העין, אבל טרחתי פה למדוד בשבילכם, אז אל תייבשו… תכינו ודווחו.
להגיש בצלחת שטוחה, לעטר באבקת סומאק, גרגרים שלמים, פטריות מוקפצות ושמן זית נהדר. לנגב עם ירקות קראנצ'יים כמו: שומר מפורק לסירות, בצל סגול, רבעי כרוב, פלפל אדום, גבעולי סלרי ועוד… וטוב נו, גם פיתת כוסמין. יאללה בסדר.
בתיאבון ושנ"צ נעים אחרי.
הצטרפו אל רשימת התפוצה שלי וקבלו מיד חוברת מתכוני שייקים שווים שיקפיצו לכם את הבוקר!