מרק פטריות טעים ומחזק ליום גשום

פטריות, כשהן קצת יותר מתוחכמות מ

שמפיניון, הן בעלות יכולת מחזקת של מערכת החיסון.
לרמה שהיא תהיה עמידה מול התקפות חיצוניות, אך לא תוקפנית בעצמה.
הן גם אנטי-סרטניות, מועילות לשיקום רירית המעיים ומקור חלבוני, צמחוני נהדר!
מדובר בפטריות כמו שימאגי, שיטאקי, ארינג'י, פטריות יער…והיי כמה נחמד, היום יש אותן כבר טריות, בסופר הקרוב

אז מה נצטרך:

2 סלסאות של פטריות מהמבחר לעיל או בכמות של 3 כוסות.
אם יש לכן פטריה עזה בטעמה, מיובשת, כמו פורצי'ני, השרו במים רותחים לרבע שעה.

2 בצלים או מיקס של בצל סגול ובצל לבן. גם כרישה תשתלב נהדר כאן.

1 כוס חלב קוקוס או קרם קוקוס: אני מאוהבת בחלב קוקוס של אמפאווה שאין לו טעמי לוואי.

קמצוץ אגוז מוסקט

מלח הימלאיה, פלפל שחור לפי הטעם.
אופן ההכנה:

לטגן בצלים במחבת נונסטיק בטיגון בריא (על יבש ואז עם מעט מים רותחים) עד להשחמה

להוסיף לסיר יחד עם 3 כוסות מים וכל הפטריות חתוכות

להרתיח ולבשל כ40 דקות

להוציא 3/4 מהפטריות והבצל מהמרק לעיבוד במעבד מזון או לטחינה בבלנדר חזק עד למרקם חלק…ולהחזיר לבישול

להוסיף את חלב הקוקוס ולבשל עוד 10 דקות, לטעום ולתקן תיבול.

להגיש עם סרט כריסמס בנטפליקס
