סלט עלי מנגולד

מצרכים

מתכון שעובר מדור לדור… אז כמובן ששיפצרתי קצת
סלט שכייף לאכול חם מהמחבת
אבל לחלוטין אפשר לאכול קר

מצרכים:
3 סוגי בצלים: בצל לבן, 2 בצלי שאלוט, כרישה
חבילה של עלי מנגולד כולל החלק הלבן
עגבניה
3 שיני שום
כחצי לימון
1/2 כפית פפריקה אדומה אורגנית
מעט מעט מעט פפריקה מעושנת (לא חובה)
קורט מלח ופלפל שחור (אפשר גם צ'ילי אדום)
2 כפות שמן זית איכותי

אופן ההכנה:

לחתוך את הבצלים ואת החלק הלבן של עלי המנגולד בערך באותו גודל (כמו חצי טבעת של בצל)
לאדות את הבצל במחבת נונ-סטיק יבש עד קירמול
טיגון במים מתחיל במחבת יבש – כשיש התחלה של קירמול של בצל – מוסיפים 1/8 כוס מים רותחים וממשיכים לעוד מחזור של קירמול עד הצבע הרצוי.
בשלב זה מוסיפים 2 כפות שמן זית.

מוסיפים את החלק הלבן של המנגולד. מאדים עוד -2 דקות
ומוסיפים את העלים הירוקים של המנגולד שחתוכים גם כן לרצועות
ואת השום בחתיכות קטנות,
מאדים עד ריכוך עוד כ- 3-4 דקות (לא לאדות עד סמרטוטיות)
לגרד בפומפיה עגבניה בינונית מעל (עד הקליפה ובלעדיה)

לתבל במלח ופלפל ופפריקה. ואם יש פפריקה מעושנת ספרדית איכותית – אז קצת.
ואם אוהבים חריף זה הזמן,

להוסיף לימון לפי הטעם

ובתיאבון! 🙂

השאר תגובה

פוסטים קשורים

בא לך שייק?

הצטרפו אל רשימת התפוצה שלי וקבלו מיד חוברת מתכוני שייקים שווים שיקפיצו לכם את הבוקר!