פודינג צ'יה מחלב שקדים עם חמאת בוטנים ופירות העונה

קינוח לחג הפסח, מרשים, בריא, חלבוני, בלי הרבה סוכר, משחק של מלוח ומתוק ופלצני…הכי חשוב.
יכול להוות ארוחת בוקר מפנקת בימי חול (רק בלי המתקה נוספת)
דורש השרייה מראש של כ- 4 שעות או לילה. בקטנה.

מצרכים ל- 4 כוסיות קינוח קטנות:
1/2 כוס חמאת בוטנים טבעית (פה השתמתשי בB&D כי היא נוזלית יותר ונוחה למזיגה)
4 כפות סירופ מייפל טבעי
4 כפות זרעי צ'יה (אומגה 3, ברזל, סידן, געגועים לפרו). אפשר גם גרגירי טפיוקה..אבל שם זה סיפור אחר של בישול וערבובים…
1/2 כוס חלב שקדים אורגני או חלב שקדים-אורז וכו'
פירות העונה חתוכים
כוס מגניבה (שקניתי רק לקינוח, כי אני כבר לא שותה קפה)
רקע כחול נגד עין הרע בכניסה לבית

 

אופן ההכנה:
לילה לפני, להשרות 4 כפות זרעי צ'יה ב- 1/2 כוס חלב שקדים (יוצר כמות שטובה לכ-4 קינוחים, תלוי בגודל כוס הקינוח). זה מה נקרא בכתובים: "פודינג צ'יה".
לערבב שלא יווצרו גושים ולהניח במקרר בצנצנת ל-4 שעות או לילה.
אפשר להוסיף לחמאת הבוטנים כפית מייפל למתיקות עדינה – אני לא הוספתי, כי רציתי להדגיש את הטעם המלוח של חמאת הבוטנים עם הטעם מתוק של הפודינג צ'יה. ולחמאת בוטנים יש מתיקות טבעית.

בערב ליל הסדר להרכיב:
בתחתית הכוס להניח כף גדושה של חמאת בוטנים (או 1/3 גובה)
מעליה להניח 2 כפות של פודינג ציה (כ-2/3 מהגובה)
מעל: פירות חתוכים, צבעוניים כמה שיותר
לצלם ולעלות לאינסטוש ולפייסבוש ולהגיש!

חג שמח ונעים🍷
הרבה בריאות ואושר


השאר תגובה

פוסטים קשורים

בא לך שייק?

הצטרפו אל רשימת התפוצה שלי וקבלו מיד חוברת מתכוני שייקים שווים שיקפיצו לכם את הבוקר!