קינוח לחג הפסח, מרשים, בריא, חלבוני, בלי הרבה סוכר, משחק של מלוח ומתוק ופלצני…הכי חשוב.
יכול להוות ארוחת בוקר מפנקת בימי חול (רק בלי המתקה נוספת)
דורש השרייה מראש של כ- 4 שעות או לילה. בקטנה.
מצרכים ל- 4 כוסיות קינוח קטנות:
1/2 כוס חמאת בוטנים טבעית (פה השתמתשי בB&D כי היא נוזלית יותר ונוחה למזיגה)
4 כפות סירופ מייפל טבעי
4 כפות זרעי צ'יה (אומגה 3, ברזל, סידן, געגועים לפרו). אפשר גם גרגירי טפיוקה..אבל שם זה סיפור אחר של בישול וערבובים…
1/2 כוס חלב שקדים אורגני או חלב שקדים-אורז וכו'
פירות העונה חתוכים
כוס מגניבה (שקניתי רק לקינוח, כי אני כבר לא שותה קפה)
רקע כחול נגד עין הרע בכניסה לבית
אופן ההכנה:
לילה לפני, להשרות 4 כפות זרעי צ'יה ב- 1/2 כוס חלב שקדים (יוצר כמות שטובה לכ-4 קינוחים, תלוי בגודל כוס הקינוח). זה מה נקרא בכתובים: "פודינג צ'יה".
לערבב שלא יווצרו גושים ולהניח במקרר בצנצנת ל-4 שעות או לילה.
אפשר להוסיף לחמאת הבוטנים כפית מייפל למתיקות עדינה – אני לא הוספתי, כי רציתי להדגיש את הטעם המלוח של חמאת הבוטנים עם הטעם מתוק של הפודינג צ'יה. ולחמאת בוטנים יש מתיקות טבעית.
בערב ליל הסדר להרכיב:
בתחתית הכוס להניח כף גדושה של חמאת בוטנים (או 1/3 גובה)
מעליה להניח 2 כפות של פודינג ציה (כ-2/3 מהגובה)
מעל: פירות חתוכים, צבעוניים כמה שיותר
לצלם ולעלות לאינסטוש ולפייסבוש ולהגיש!
חג שמח ונעים🍷
הרבה בריאות ואושר