קציצות עדשים וקינואה טבעוניות ומטריפות

בשקט בשקט.. על שיחת קפה נטול קפאין עם חלב סויה קר, בכוס זכוכית גדולה עם קש😁…גנבתי לעופר שורקי הבשלן האגדי את מתכון קציצות העדשים המטריפות שלו ושיניתי קצת, כדי שלא אתבע על זכויות יוצרים 🤫
בבקשה אל תגלו לו 🙏ואם תחפצו, תוכלו לקנות אותם מוכנות וטעימות היישר מבית הממציא.
שמעתי שהוא גם מכין קובה טבעוני לפרצוף ומלא תבשילים טעימים 🔥

קציצות עדשים וקינואה טבעוניות ומטריפות!

מצרכים ואופן הכנה:
1 כוס עדשים ירוקות או שחורות מושרות לילה בהרבה מים (אני ממליצה להנביט אותן)
1 בצל
1 גזר
1 סלק קטן
1 צרור פטרוזיליה / כוסברה
2 שיני שום
1/2 כרישה או מה שבא…הכל חי
1 כף שמן זית
2 כפות טחינה גולמית
מלח הימלאיה לפי הטעם
פלפל שחור / כמון / חוואיג' למרק / כורכום

1/2 כוס קינואה

אופן ההכנה:

לעבד במעבד מזון כ- 3 דקות למרקם של פלאפל (טחון דק אך לא עיסתי מדי)
תבלינים: כמון, מלח הימלאיה (את ההימלאיה אני הוספתי)

במקביל :לבשל חצי כוס קינואה כמו שמבשלים אורז (כוס וחצי מים על כל כוס קינואה ומלח) וכשמוכנה, להוסיפה שלמה לתערובת הטחונה בקערה.
אפשר להשתמש בשאריות קינואה מאתמול.
כמות הקינואה בתערובת הקציצות תהיה כ- 1/3.
לטעום ולתקן תיבול.

להניח על נייר אפייה מרוח בשמן זית ולשמן את הקציצות גם מעל
עם מברשת, או לשמן את הידיים כשקורצים את הקציצות.

לאפות 20 דקות עד שהקציצות יבשות מבחוץ ועסיסיות וטעימות מבפנים.
להגיש על ממרח טחינה או לאבנה מקשיו וסלט ירוק בצד.
ובבקשה אל תגלו לו…טוב?


בתאבון!

השאר תגובה

פוסטים קשורים

בא לך שייק?

הצטרפו אל רשימת התפוצה שלי וקבלו מיד חוברת מתכוני שייקים שווים שיקפיצו לכם את הבוקר!