קרקרים נטולי גלוטן משאריות מיצי ירקות ופירות Pulp

לפעמים המיץ הוא סתם תירוץ!

ביום הרביעי לניקוי שערכתי, זרקתי את השאריות של המיץ למעבד מזון, זרקתי כוסמת ירוקה, אגוזים מכל מיני ומעט שמן זית ותבלינים..לא האמנתי כמה שזה טעים.
מתכון לקרקרים משאריות של מיץ פירות וירקות:
קרקרים קלים להכנה וטעימים להפליא שגורמים לנו להתסכל אחרת על פעולת ניקוי מסחטת המיצים הקשים,
ממייגעת למרתקת, של איסוף pulp ומיחזורם לקרקרים נפלאים
עשירים בסיבים , מינרלים, נטולי גלוטן ועם כוסמת ירוקה, דגן בריא שניתן לאכול בזמן הניקוי עצמו. יהאאא

אפשרויות הגיוון הן רבות: בסוג התבלינים וסוגי האגוזים לפי הטעם ומצב הרוח.
כאן הכנתי 3 גרסאות:
ירוקה: עם עלים ירוקים במיץ כמו קייל, חסה, סלרי, כרוב, מלפפון, תפוח ופטרוזיליה. לקרקר הוספתי אגוזי פקאן, פיסטוק וצנוברים לא קלויים ותיבלתי בזעתר ומלח הימלאיה.
כתומה: גזר, בטטה, מלפפונים ותיבלתי באבקת קארי אורגנית, עם פקאנים, פיסטוקים ומעט שקדים.
סגולה: סלק, מלפפון, גזר, חסה ובזיליקום עם אגוזי מלך, קשיו וזרעי חמניה ותיבלתי בבהרט ומלח הימלאיה.

רכיבים:

  • 1 כוס שאריות ממסחטת מיצים קשה
  • ½ כוס כוסמת ירוקה, לא מושרית ולא מבושלת
  • ½ כוס תערובת אגוזים
  • 3 כפיות זעתר / אבקת קארי / חוואיג' למרק
  • ½ כפית מלח הימלאיה
  • 2 כפות שמן זית

אופן הכנה:

  • לעבד את כל המרכיבים (מלבד שמן הזית) במעבד מזון כ-2 דקות, לקראת סוף העיבוד להוסיף למעבד את השמן זית ולעבד עוד קצת עד לקבלת מירקם של בצק.
  • להניח את העיסה על נייר אפייה, להניח מעל העיסה נייר אפייה נוסף, ולרדד לשיכבה דקה מאוד.
    ברגע שלא יתאפשר לרדד עוד..תרגישו.
  • להוריד את נייר האפייה העליון, ולסמן חתכים לאורך ולרוחב.
  • להכניס לתנור שחומם מראש ל-100 מעלות לכשעתיים, עדיף עם טורבו, עד ייבוש מלא ופריכות רצויה.
    אפשר גם במעבד מזון ל- 8 שעות + עד לפריכות הרצויה.

ואפשר גם לעשות גרסה מתוקה עם מעט מייפל לפי הטעם וקינמון ולהתשמש כדגני בוקר עם חלב שקדים.
דיטוקס נעים

השאר תגובה

פוסטים קשורים

בא לך שייק?

הצטרפו אל רשימת התפוצה שלי וקבלו מיד חוברת מתכוני שייקים שווים שיקפיצו לכם את הבוקר!