דיטוקס אביב, תקופה מאתגרת אבל שכרה בצידה: הגוף קליל, יותר אנרגטי, פחות מיחושים ופחות קרייבינג.
הגוף ניזון מהרבה צמחים והרבה ירוקים ופה צריך לאלתר, לגוון, להוציא את "היד" הבישולית, כדי שלא אאבד את שמחה החיים…
היה לי סלק למיץ, והוספתי אותו כגפרורים עם חותכן ג'וליאן לסלט ירוק, והיה מוצלח מאוד. ואז נזכרתי במסעדות פלצניות של שנות ה-90, שהיו מכינות קרפצ'יו מסלק.
פה השתמשתי בסלק בינוני אחד, ויצרתי חתיכות שקופות ודקות עם קולפן רגיל (של גזר). אפשר גם עם סכין חדה או מנדולינה.
"בישלתי אותו" כ-10 דקות ב-3 כפות של חומץ תפוחים אורגני, ואם אין – אז מספיק לימון טרי.
בינתיים: היה לי גם לאבנה שעשיתי מקשיו (כי מוצרי חלב בדיטוקס זה הכי לא): שמתי תלוליות מפנקות ועליהן סומאק טבעי וחתיכות קטנות של לימון עם הקליפה. לא בתקופת דיטוקס – ברור שאפשר לאבנה עיזים או חתיכות של גבינת עיזים קשה ואיכותית.
לאכול בביס אחד מכל הטעמים בצלחת.
סלט נהדר להביא למארחים בחג – כשר, עונתי ומרשים, והם לא יודעים… שממש פשוט להכנה.