מתכון למאפינס טבעוניים

מאפינס טבעוניים

מרכיבים:

15 תמרים מגולענים
2 כוסות קמח כוסמין מלא
2 כוסות חלב שקדים או חלב אורז
4 כפות פשתן
12 כפות מים
כף תמצית וניל
כף שמן זרעי ענבים – אפשר במקום להשתמש בשמן קוקוס או רסק תפוחים טבעי
כף אבקת אפייה ללא אלומיניום – אפשר במקום להשתמש בחצי שקית אבקת אפיה רגילה
חופן פירות יער טריים (אפשר גם קפואים)
תפוח קטן או חצי תפוח בינוני חתוך לקוביות קטנות
רבע כפית קינמון

אופן ההכנה:

מערבלים את התמרים ואת קמח הכוסמין במעבד עד שהקמח נעשה פירורי כמו סוכר חום בהיר.


מוסיפים את חלב השקדים למעבד.


מוסיפים את המים לפשתן הטחון, מערבבים, ממתינים 2 דקות ומוסיפים למעבד.


מוסיפים למעבד גם את תמצית הוניל, שמן זרעי ענבים ואבקת האפייה.
טוחנים הכל יחד עד לקבלת מרקם אחיד.


מחלקים את העיסה ל-2 כמויות שוות.


לקערה אחת מוסיפים את תפוח העץ ולקערה השנייה מוסיפים את פירות היער והקינמון.
מערבבים ויוצקים לתבניות.


מכניסים את התבניות לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כ-20–25 דקות עד שקיסם יוצא יבש.


המאפינס עם פירות היער צריכים 5 דקות יותר בתנור, כי האוכמניות מרטיבות את המסה.


*המתכון באדיבות האתר מנה טבעונית שצילם ופרסם אותו.

השאר תגובה

פוסטים קשורים

בא לך שייק?

הצטרפו אל רשימת התפוצה שלי וקבלו מיד חוברת מתכוני שייקים שווים שיקפיצו לכם את הבוקר!